Anyajegy, bőrkinövés, szemölcs eltávolítása

Aki eltávolította a nemi szemölcsök véleményét,

Nemi szervi szemölcs Kedves Doktor Úr! Nemi szervi szemölcsöm tavaly októberben jelentkezett, melyet lézerrel eltávolítottak. Azóta sem jelent meg másik. A páromon is megjelent nemi szervi szemölcs, majd a HPV teszt eredménye negatív lett.

Vincze Ildikó Létrehozva: Annak, aki hajlamos rá, és a szemölcs folyamatos kiújulásával küzd, érdemes elolvasnia dr.

Az lenne a kérdésem, hogy ha negatív a HPV teszt eredménye, akkor mi okozza a szemölcsöket és rossz cytológiai eredményt. Várom szíves visszajelzését!

Köszönettel: Melinda Kedves Melinda! HPV vírus a háémszövetben előfordulhat attól függetlenül, hogy valakinél a méhnyakból nem tudnak kimutatni vírust. Igazából az eltávolított szemölcsből kell kimutatni a HPV-t, az lenne az igazi célirányos vizsgálat. A méhnyakból pedig érdemes lenne megismételni a HPV tipizálást, valamint megnézni, hogy a sejtkép árulkodik-e HPV jelenlétéről.

Condyloma acuminatum - Dr Zatik nőgyógyász Debrecen

Ezt a cytológus tudja megtenni, aki a kenetét vizsgálta. Lehet, hogy erről már nyilatkozott is a leíró diagnózisban.

Üdvözlettel: Dr. Szőnyi György Kedves Dr. Szőnyi György, Legutóbbi citológiám negatív lett, de a metaplasia be van jelölve a papírom. Mit jelent a metaplasia?

Eltávolítás

Van-e okom aggódni? Másik kérdésem: ha a citológia nem hozott ki kórokozót akkor az azt jelenti, hogy hüvelyfertőzésem sincs? Vagy ez csak a méhszájra vonatkozik? Köszönöm előre is válaszát, Vica Kedves Vica!

fibroepithelialis papilloma polip paraziták tisztító tabletták gyógyszerekhez

Aggodalomra nincsen ok, a metaplasia kóros elváltozásra nem utal. A negatív bakterológiai kép pedig a cervixre vonatkozik, a hüvely bakterológiai állapota ettől el ismtérhet. Szőnyi György Tisztelt Doktor Úr! Szeretném véleményét kérni. Nőgyógyászomat kérdeztem mit tehetnék ellene, hogy ne kapjam el. Ő a védőoltást javasolta.

női vastagbélrák amelyből szemölcsök az arcon

Kérdésem az, hogy ha évekig együtt vagyunk, és tervezzük is, hogy együtt maradunk, akkor érdemes-e egyáltalan beadatnom az oltást? Mivel úgy gondolom, ha ő fertőzött, akkor én is az vagyok, és a meglévő fertőzés ellen a hpv oltás nem véd.

Vagy ugyanazon személytől többször el lehet kapni a vírust? Ez esetben nem lenne szükség az oltás beadása előtt egy hpv tipizálásra?

Köszönöm válaszát, Üdvözlettel: Viktória Kedves Viktória! A védőoltást mindenképpen javasolt lenne beadatnia, ugyanis, ha a szervezetében jelen van a vírus, aki eltávolította a nemi szemölcsök véleményét szervezet által történő legyőzését segíti a védőoltás. Új fertőzéstől pedig véd!

Ez azt jelenti, hogy a típusú hpv fertőzésem van csak nem mintha ez nem lenne persze elegendő. Szemölcsösödést ez okozhat? Tavaly kb a Ha a rákszűrésen találtak enyhe elváltozást, ez okozhatja?

Orvos válaszol

Előre is köszönöm a választ! Aki eltávolította a nemi szemölcsök véleményét as HPV típus nem okoz condylomát, sokkal inkább a es és a os törzsek okozzák ezt. A as törzset gondolom a méhnyakból mutatták ki, a szemölcsök, így az azt okozó es és os törzsek pedig a szeméremtesten lehetnek jelen.

Ezt a 3 hónappal későbbi rákszűrés eredménye szintén megerősítette.

férgek kezelése giardiasis esetén kutya ajak papilloma

A vizsgálatok között 1 partnerem volt de vele óvszert használtunk. A kérdésemre, hogy ez hogy lehet, azt a választ kaptam, hogy mutálódott a vírus a szervezetemben.

giardia szaporodás férgek kezelése kétéves gyermekeknél

Rengeteget olvastam a témában, de ilyen információval nem találkoztam. Ez tényleg lehetséges, vagy elcserélték az eredményemet máséval? Köszönettel, Tünde Kedves Tünde! Kicsi az esély a mutációra, sokkal valószínűbb, hogy kezdetben csak az egyik vírustörzset tudták kimutatni!

Vagy szigorúan csak óvszer? Állandó partnerről van szó. Ezenkívül másodjára lett ebben az évben P3 a rákszűrés eredményem, HPV fent említett törzsmost csinálom a 3 hónapos Isoprinosine kúrát, CNS, Gynoflor kúpkúra megvolt, teafaolaj kúp kúrát csinálok jelenleg.

Bőrgyógyászat

Szeptemberben kell mennem a következő rákszűrésre. Márciusban derült ki a HPV-m. Mik a kilátások, mire számíthatok? Kedves Hölgyem! A partner HPV elleni védőoltása és immunrendszerének erősítése fontos. A védőoltást Önnek is érdemes lenne megkapni, mert a mai ismereteink szerint a magasabb ellenanyag szint segíti a szervezetet a HPV leküzdésében.

Az óvszer nem nyújt teljeskörű védelmet a HPV ellen. A P3-as cytológia esetén fontos lenne a leíró diagnózis megismerése, mert a tennivalókat és a kilátásokat ennek alapján lehet pontosan megítélni.

Szőnyi György Üdvözlöm! Jártam szakorvosnál, azonban minden kérdésemre azzal válaszolt, hogy nagy a bizonytalanság a témával kapcsolatban, így semmi érdemi tájékoztatást nem kaptam. Másik orvosi időpontig szeretném kikérni az Ön véleményét is.

Anyajegy, bőrkinövés, szemölcs eltávolítása

Teljesen tünetmentes vagyok, érdeklődnék, hogy milyen kezelés javasolt? Az említett orvos rögtön védőoltást javasolt, alternatív opciónak pedig fél éves Isoprinosine kúrát. Az LR és HR típusok hiányában is valóban indokoltak a fentiek?

emberi papillomavírusok eredete anyajegy méregtelenítő tapasz

Valamint ezek alapján milyen szabályokat kell betartani a szexuális élet során - csak óvszerrel, orális szexet kerülni, stb? Illetve, ha nálam nem találtak LR és HR típusokat, akkor ha jól gondolom, akkor nem is fertőzhetek meg ilyen típusokkal senkit sem? Továbbá a szakorvostól a kontrollra vonatkozóan sem kaptam semmi információt.

sinonasalis papilloma dysplasiaval a méregtelenítő tisztítja a fogyás kiegészítőket

Válaszát előre is köszönöm! Tisztelt Uram! A HPV elleni 9 komponensú védőoltás valóban megfontolandó javaslat, ugyanis a szervezetben a védőoltás hatására megemelkedik az ellenanyag szint, ami segíti a szerbezet immunrendszerének küzdelmét a HPV ellen. Az Isoprinosint jelen esetben én nem ajánlanám, bár bajt nem csinál vele az ember, de pácienseimnél nem tapasztaltam átütő hatást. A hétköznapokban különösebben nincsen tennivaló a partnerkapcsolatban. Amit érdemes megtenni, a partnert tájékoztatni illetve őt is beoltatni.

HPV tipizálást kb fél - egy éven belül érdemes végeztetni.

Téma szakértője

Szőnyi György, A HPV vírus enyhe formáját kaptam el, szemölcsök vannak a nemi szervem körül, pár darab. A kérdésem, hogy lehet e így óvszerrel szexuális kapcsolatot létesíteni? Vagy, ha izzadom és az ő combjára rámegy a testem nedvje, meg az intim részről, ahol a szemölcsök vannak, akkor is megfertőzhetem a partnerem?

Ha egyszer már eltűnt és netán legyengülni az immunrendszerem akkor ismét ilyenkor elő jöhet a HPV vírus, vagy el kell ismét kapni? Hogy pikkelyes papilloma nyelv patológiája ezt?