A titokzatos méregkert - Halált rejtő növények az angliai Northumberlandben

Féregkert

De a gyönyörűen parkosított, modern közparkon belül egy kisebb kert található, amely világszerte híres - és valóban rendkívüli. Gyönyörű lehet nézni, de szigorúan megjelenik, és nem érinti a varázslatos földdarabot, amelyben minden növény mérgező, és a legtöbb gyilkos. Üdvözöljük a Poison Gardenben. Bár a múltban fenséges és nagy féregkert volt, a kert a XX.

Az eredmény a belgiumi kerttervezők, Jacques és Peter Wirtz által létrehozott Alnwick Féregkert lett a maga eklektikus varázsával, hullámzó, vibráló színeivel, különleges építészeti megoldásaival és a vízeséseivel.

A kert az ország legnagyobb európai növénygyűjteményét, egy bambuszlabirintust, különleges szobrokat, a világ legnagyobb fára épített házikóit, és még sok más különös látnivalót is rejt.

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

Míg az Alnwick Garden színes virágágyásai és féregkert között a látogatók útjuk során szinte minden érzéküknek átadhatják magukat, létezik a kertnek egy sötétebb, misztikusabb része is.

A nagy fekete kapun elhelyezett halálfej figyelmezteti az embereket, hogy itt akár egy érintés is halálos is lehet.

féregkert

Az Alnwick Poison Garden vagyis a méregkert munkálatai ben kezdődtek, majd ben nyitották meg. Létrehozását a Mediciek legendás padovai botanikus kertje ihlette. A Mediciek azért hozták létre mérgező növényekkel teli kertjüket, hogy rájöjjenek, hogy mivel tudják ellenségeiket a leggyorsabban és a legegyszerűbben megölni.

A Poison Garden megalkotói amellett, hogy a megfelelő mértékben használt növényi mérgek gyógyító hatásait kívánják megismertetni a nagyközönséggel, szeretnék felhívni a figyelmet a narkotikumok veszélyeire, emellett arra, milyen fontos lenne tudni, mely növényektől kellene óvakodni, a veszélyes mérgek egy része féregkert a házi kertek gondozatlan, elvadult részeiben is előfordulhat.

Kezdetben gyógynövényeket is akartak ültetni a kertbe, de végül úgy féregkert, hogy csak kábító hatású, mérgező és halált okozó féregkert ültetnek, mivel a gyógyhatású növények nem illetek a kert koncepciójába.

féregkert

Alnwick Méregkert tehát egyike azoknak nyilvános kerteknek, melyek az Alnwick kastély udvarát díszítik. A kastély, mely Nagy-Britannia második legnagyobb kastélya, és különleges kertje az angliai Northumberland városában látható. Az Alnwick féregkert a világ legmérgezőbb növényeiből jónéhányat megnézhetnek az érdeklődők.

Genetic Engineering Will Change Everything Forever – CRISPR (Október 2020)

A nagy fekete kapuk mögött a kertet szigorúan felügyelik, mivel különböző illegális narkotikumnak számító növény is van a méregkertben. Többek közt a mérgező Atropa belladonna, vagy más néven nadragulya, valamint a Strychnos nux-vomica, vagyis farkasmaszlag is nő a kertben, féregkert sztrichnint lehet készíteni, mely a legerősebb mérgek egyike.

Továbbá kokacserjék, kannabisz és bürök, valamint az ópiumhoz köthető színes mákvirágok is találhatók a kertben. Az Alnwick méregkert látogatóit szakemberek vezetik körbe, akik megismertetik az érdeklődőkkel, hogy melyik növény milyen mérgező hatással rendelkezik, és mely növények lehetnek halálosak.

A növényeket tilos megérinteni, megszagolni és levágni.

féregkert

A méregkert a biztonság érdekében éjjel-nappal megfigyelés alatt áll, valamint így akarják megakadályozni az esteges lopásokat. Egyes növényeket pedig speciálisan elkerítenek, hogy megelőzzék a véletlen mérgezéseket, illetve a kábítószerként felhasználható növények ellopását akarják megakadályozni.

Az angliai Alnwick Poison Garden, azaz a Méregkert valódi, halálos veszélyt jelent az emberre nézve. Észak-Anglia egyik legérdekesebb látványossága az Alnwick Garden, ahol színpompás növényekkel, különleges bambuszlabirintussal, mintára vágott sövényekkel, lenyűgöző szökőkutakkal és fára épített házikókkal lehet találkozni.

A kert kábítószer-ellenes üzenetet közvetít, mivel ezek a növények azért vannak féregkert, hogy megtanítsák embereket, hogy ezek milyen káros, és sokszor végzetes hatással rendelkeznek. Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!