Masszív féreglyuk lehet a Tejútrendszerben

Féreglyuk, Féregjáratokon keresztül születnek az új univerzumok?

Tartalom

  közel a kezelési tünetekhez az embereknél hatékony gyógyszerek a kerek féregtől

  Galaktikus alagút a Tejút közepén? A féreglyukak általában a sci-fi filmek és sorozatok elengedhetetlen szereplői, pedig elméleti fizikusok szerint nem is biztos, hogy kitalációk: elméletben ugyanis féreglyuk olyan átjárók, amelyek a tér két távoli pontját kötik össze, meg olyanok is, amelyek egy feltételezett multiverzumban a különböző párhuzamos univerzumokba biztosítanak átjárást.

  Nyilvánvalóan eddig nem sikerült ilyen féreglyukat felfedezni, és még az is elég erős feltételezés, hogy léteznek, de ha mégis, kutatók most már tudják, hogy lehet őket féreglyuk — írja a Futurism.

  papillómák a testen paraziták emberi papillomavírus elleni vakcina tények

  Kép: iStock A Physical Review D tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint a feltételezett féreglyuk egyik felén található objektumok vonzása a másik oldalra is hat: ha például az egyik végén van egy fekete lyuk, azt a másik végén keringő bolygó vagy csillag is megérzi.

  Ha egy fekete lyuk féreglyuk keringő csillag fénye furcsán villog vagy a pályája meghajlik, akkor előfordulhat, hogy egy féreglyuk másik oldalán található, erős féreglyuk vonzással rendelkező objektum befolyásolja. Nagy Nikoletta korábbi cikkei.

  papillomavírus milyen tünet tiszta vastagbél tisztítása